Projemizde template aşamasını şimdilik geride bıraktık. Şimdi projemizde admin oturumunu aktif hale getirme işlemlerini yapalım. Projenizdeki blog app i terminali açıp run ediniz. (Pycharm da Alt+ f12 kısa yoluyla açabilir ve run edebilirsiniz.)
Evet blog app uygulamamız bu aşamaya kadar hatasız çalıştığını varsayıyorum. Browser(Taraıcınızda) açılan adresin sonuna admin yolunu ekleyin. Tarayıcınıza aşağıdaki adresi girin:
>>>http://127.0.0.1:8000/admin/
Enter tuşuyla sayfaya giriş yapın. Admin giriş ekranı karşınıza gelmiş olmalı. Elimizde admin e ait bir hesap olmadığı için önce kullanıcı adı ve parola oluşturmak gerekir.
Admin hesabı oluşturmak için gerekli adımlar aşağıda verilmiştir:
NOT: "no such table: auth_user" gibi bir hata almamak için Admin hesabını oluşturmadan önce database (veritabanına birşeyler bildirmemiz gerekir örneğin hazır admin paneline ait olan tablolar gibi-auth_user) birşeyler bildirmek gerekir. Bunun için terminal açıkken command satırına makemigrations işlemi sonra da migrate komutları peş peşe uygulanması gerekir.
>>> py manage.py makemigrations yazıp Enter basılır ardından migrate işlemi yapılır.(no changes detected uyarısı alınır)
>>> py manage.py migrate yazıp Enter basılır . ( auth_user gibi birçok şey veritabanına taşınmış oldu-ok)
1. Teminal e geri dönüyoruz. Command line e şu komutu girin:
>>> py manage.py createsuperuser yazıp Entere basınız.
(a.superuser olacak bir kullanıcı adı oluşturulur- b. sonra şifre belirleminiz istenir-c. e mail ister ama zorunlu değil...f. şifre zayıf derse yine de E ye basarak onaylayabilirisiniz)
(kullanıcı adı şifreyi bir yere not alın)
2. Artık browser a gidip şu satırı yazıp admin hesabına giriş yapabilirisiniz.
>>>http://127.0.0.1:8000/admin/
3. Admin sayfasına başarı ile giriş yaptıysanız orda yeni kullanıcı ve ya grup ayarlarını yapabildiğinizi görürsünüz. Admin hesabı -admin oturumu aktif hale getirme işlemlerini görmüş olduk.
0 Yorumlar